Insect Shield® - Så funkar det!

  Allmänt om Insect Shield®
Insect Shield® är en revolutionerande teknologi för att framställa textiler för klädtillverkning som skapar ett långvarigt, säkert och effektivt sätt att skydda sig mot fästingar, mygg och andra insekter.

Miljö och Hållbarhet

Insect Shield® behandlingsprocessen sker på textilen i ett slutet system vilket innebär att det inte finns någon förlust av den aktiva substansen utanför systemet. Ämnet är dessutom utformat för att stanna i textilen under hela produktens livslängd.

I motsats till andra typer av tygbehandlingar spolas inga restprodukter ut. 

Då det aktiva ämnet som tidigare nämnts är bunden i textilen krävs minimal användning av andra potentiellt skadliga medel för komplett skydd.

Hur fungerar det?
Den aktiva substansen, Permetrin, vävs in i textilen vid tillverkningen och skapar således ett helt luktfritt och osynligt skydd. Då den aktiva substansen finns i tygväven krävs ingen åter-applikation under produktens hela livslängd.

Vem är användaren?

Produkter med textil innehållande Insect Shield® kan med fördel användas av hela familjen. Hundar, hästar och andra djur kan också få ett effektivt skydd med hjälp av Insect Shield®. Katter är dock undantagna, och rekommenderas inte att använda produkten. 

Insect Shield® är testad och godkänd av bland andra WHO och amerikanska myndigheten för smittskydd, CDC.


Du hittar Insect Shield® hos någon av våra återförsäljare.

Klicka på knappen nedan för att hitta din närmsta återförsäljare. Eller kontakta oss så hjälper vi dig rätt!

Våra återförsäljare